19 May 2022

YALA stroomlijnt en verbetert het leveringsproces met nieuwe applicatie

Steeds meer vakantiegangers zijn op zoek naar een ervaring die het beste van twee werelden combineert: dicht bij de natuur zijn en genieten van het buitenleven, zonder daarbij in te leveren op comfort: Glamping. YALA levert unieke en veelzijdige canvaslodges, glampingtenten en safaritenten die deze ervaring creëren. De luxe tenten van YALA zijn volledig naar wens in te richten met interieur, sanitair en verwarming. Zo verleng je als vakantiepark of camping het buitenseizoen en verhoog je de bezettingsgraad.

YALA geldt al sinds 2009 als een van de toonaangevende experts op het gebied van glamping. In totaal heeft het bedrijf al een kleine 8.000 projecten gerealiseerd op meer dan 1.600 locaties in 53 landen. Het salesnetwerk strekt zich uit over bijna de hele wereld: Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Oceanië en Amerika.


De uitdaging

De producten die YALA levert zijn complex en bestaan uit veel verschillende onderdelen. Ontbreekt er ter plekke iets? Dan is het lastig of onmogelijk om een tent of canvaslodge goed op te bouwen. Het is voor YALA daarom enorm belangrijk dat alle onderdelen bij elkaar in het juiste transport zitten. Stel dat je er bij een transport naar Spanje pas bij aankomst in het vakantiepark achter komt dat de nok van een tent ontbreekt. Dan kun je niet verder met opbouwen en maak je meerkosten voor het nazenden van het onderdeel of een extra rit.

Omdat YALA intern nog vooral werkte met Excelbestanden, ging het transportproces niet altijd goed. Er gingen soms verkeerde dingen mee, of onderdelen ontbraken op een vracht. Het resultaat? Veel bellen, stilgelegde transporten en kostbare nazendingen of extra ritten.

De oplossing: een moderne planningsapp

Dat kon beter volgens YALA. De glampingspecialist zocht daarom contact met Appronto om met behulp van Mendix-technologie een betere, efficiëntere en meer eigentijdse planningsoplossing te ontwikkelen. Die kwam er met Plan^TI, een applicatie met diverse belangrijke functionaliteiten rondom de planning en levering van YALA’s luxe tenten en canvaslodges.

De applicatie wordt gevoed door systemen en medewerkers, alle betrokkenen zien in één oogopslag waar alle data, leveringsinformatie en transportgegevens staan. Ze weten dus gelijk wat er moet gebeuren om een zending compleet en foutloos van A naar B te krijgen. De applicatie is ook gekoppeld met Exact Online, waardoor processen als de facturatie, het order- en voorraadbeheer, de planning en het relatiebeheer een stevige kwaliteitsimpuls krijgen. Alles wat YALA nodig heeft om het order- en transportproces foutloos in te richten, is nu binnen een paar muisklikken voorhanden.

Strokenplanning

Carlo Bloem – Program Manager: "PLAN^TI heeft ons erg veel efficiencyverbeteringen, mogelijkheden en inzicht gebracht. Daarmee dekt de naam volledig de lading".

Enthousiaste reacties

De reacties vanuit YALA zijn uitermate positief. Medewerkers die in het verleden in meerdere systemen naar informatie zochten, vinden het een groot voordeel dat ze nu vanuit één tool en centrale omgeving kunnen werken. Hierdoor is ook de foutenlast duidelijk afgenomen. In de vroegere situatie waren fouten vaak lang onzichtbaar, waardoor het oplossen van een probleem extra geld en tijd kostte. Dat is door het verbeterde inzicht nu amper nog aan de orde.

Ook Appronto is te spreken over het project en de samenwerking met YALA. “Het ontwikkeltraject verliep heel goed. Alles is binnen de tijd opgeleverd en grondig getest. Het hielp zeker dat het team van YALA gedreven, professioneel, gefocust en serieus was”, aldus Yvo Lanting, accountmanager bij Appronto.

Optimalisatie en doorontwikkeling

Inmiddels bevindt de applicatie zich in de fase van optimalisatie en doorontwikkeling. Dat betekent dat YALA en Appronto in eerste instantie verder verbeteren wat er al is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inkomende transporten en lay-out. Daarnaast staan er nog een paar nieuwe functionaliteiten voor de toekomst op de wensenlijst. Voorbeelden zijn het plannen van meerdere bouwteams en de ingeplande dagen per bouwteam.

Meer weten?

Inspireert de samenwerking tussen YALA en Appronto jou? En wil je ook een maatwerkoplossing voor jouw bedrijf en business ontwikkelen met Mendix? Dan helpen wij je graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact op door te bellen naar +31 85 800 0045 of een e-mail te sturen naar sales@appronto.nl.

CTA (52)