23 June 2020

Weener Plastics maakt overstap naar Innovation Factory

Recent is de TMS (Transport Management Systeem) applicatie voor Weener Plastics live gegaan en in gebruik genomen. De Mendix app automatiseert de logistieke processen rondom het transport en de planning, administratie en financiële verwerking daarvan. Wij feliciteren Weener Plastics met de livegang van de eerste applicatie van een reeks innovatieve Mendix apps op het gebied van productie, HR en procesoptimalisatie.

Over Weener Plastics

Weener Plastics is een toonaangevende wereldwijde producent van hoogwaardige kunststof gespuitgiete verpakkingsproducten. Weener ontwerpt, ontwikkelt en produceert Caps, Closures, Roll-on Balls, Jars en Bottles. Klanten zijn fabrikanten van zowel multinationale merken als private labels en contract fillers actief in de persoonlijke verzorging, voedingsmiddelen, huishoudelijke en technische producten.

Als uitermate innovatief en technisch competent bedrijf levert Weener kwalitatief hoogwaardige producten en diensten. Met het hoofdkantoor in Nederland en ruim 4700 mensen in dienst, telt Weener een productienetwerk van 29 vestigingen in 19 landen.

Procesoptimalisatie

WP app 2 - geblurredWeener Plastics had de wens om hun logistieke processen zo optimaal mogelijk te organiseren en managen. De applicatie neemt zaken uit handen die vroeger veel tijd en mankracht kostten, zodat er sneller en efficiënter kan worden gehandeld. Tevens hebben we bij de ontwikkeling van de applicatie een belangrijke stap gezet m.b.t. procesoptimalisatie. De twee locaties van Weener Plastics Nederland (Ede en Tilburg) kenden beiden een andere werkwijze. Dankzij een kritische blik op niet alleen de software maar ook de gehanteerde processen zijn deze nu gestroomlijnd. Een dubbele winst voor de organisatie.

Ron Marree, Global Head of Operations: “Als basis voor de inzet van Mendix hebben we ervoor gekozen om als bedrijf goed na te denken over best practices binnen onze organisatie om deze daarna te ondersteunen met een in Mendix ontwikkelde applicatie. De ingebouwde systematiek van korte efficiënte sprints, het schrijven van user story's en de grote betrokkenheid van alle betrokkenen dragen enorm bij aan het succes.” 

Mendix innovation factory

Appronto heeft niet alleen de applicaties in Mendix gebouwd, ook hebben wij het eigen IT team van Weener Plastics opgeleid zodat zij zelf alle kennis en capaciteit in huis hebben om snel innovatieve applicaties te bouwen. Dit team begeleiden wij in het opzetten van een eigen Innovation Factory, welke in de nabije toekomst nog veel meer nieuwe systemen op gaat leveren zodat Weener Plastics voorop blijft lopen in de digitale innovatie. Gezamenlijk is er een roadmap gemaakt van deze nieuwe applicaties die vernieuwing gaan brengen op het gebied van productie, HR en procesoptimalisatie.

Weener Plastics en Appronto