10 November 2020

SPIE Nederland ontdekt de voordelen van Boomi

Zowel grote enterprise-organisaties als mkb’ers gebruiken tegenwoordig steeds meer slimme applicaties om hun bedrijfsprocessen te sturen en verbeteren. Die toepassingen moeten ook allemaal communiceren met bestaande (on-premises) systemen. Het tot stand brengen van die integratie kan een stevige uitdaging zijn. Boomi biedt dan uitkomst en helpt je om snel en eenvoudig alle applicaties en systeemonderdelen met elkaar te verbinden.

Een bedrijf dat de voordelen van Boomi inmiddels heeft ontdekt is SPIE Nederland. We spraken met Ad van Oorschot, projectmanager bij SPIE Nederland, over de implementatie van Boomi en de samenwerking met Appronto.

Europese leider in multitechnische dienstverlening

Het Franse bedrijf SPIE is dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening binnen de sectoren energie en communicatie. Met meer dan 46.500 medewerkers en een sterke lokale aanwezigheid, genereert de SPIE Group een jaaromzet van 6,1 miljard euro. SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Group.

SPIE Nederland helpt haar klanten bij het adviseren, implementeren, exploiteren en onderhouden van netwerksystemen, energienetwerken, infrastructuur en industriële installaties en gebouwen.

 

Nieuwe koppelingen

De adoptie van het cloud-based ERP-systeem IFS was voor SPIE de belangrijkste reden om de mogelijkheden van Boomi uitgebreid te verkennen. De overstap naar IFS komt voort uit de wens van SPIE om haar marktpositie te versterken en beter voorbereid te zijn op toekomstige activiteiten en uitdagingen.

“Door de komst van IFS kwam een heel nieuwe manier van integreren op ons af. We moesten enerzijds veel oude applicaties en toepassingen vervangen door het nieuwe ERP-systeem en anderzijds diverse primaire systemen koppelen met het nieuwe ERP-systeem. Dit betekent dat je te maken krijgt met enorm veel data-uitwisseling”, vertelt Ad. “SPIE is de laatste jaren volop in ontwikkeling en stevig gegroeid. Omdat IT-oplossingen continu en in een razend tempo veranderen, is het belangrijk om hier snel op in te springen, zeker voor een groot en internationaal georiënteerd bedrijf als het onze.

Zeker het integreren van een ERP-systeem in een rijkgeschakeerd applicatielandschap is vaak een hele uitdaging. Het is enorm belangrijk om een ERP met andere systemen en cloud-oplossingen te verbinden, aangezien er veel relevante data in staat waar applicaties en andere systeemonderdelen ook gebruik van maken.

“We merkten al heel snel dat het met Boomi een stuk gemakkelijker wordt om verschillende applicaties en systemen met elkaar te laten ‘praten’. Omdat Boomi de communicatie tussen applicaties en andere IT-toepassingen vergemakkelijkt, kunnen we snel goede oplossingen leveren.”

Productieve samenwerking

Om een succes te maken van Boomi en de vernieuwde IT-infrastructuur ging SPIE op zoek naar een goede bron van advies en expertise. “Appronto bleek een goede match te zijn. Ze hebben ons veel advies gegeven over het implementeren van Boomi en het eigen team van SPIE opgeleid in het juiste gebruik van Boomi. Daarnaast hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de integratiearchitectuur.

De samenwerking tussen SPIE en Appronto loopt inmiddels enkele maanden en is volgens Ad uitgegroeid tot een sterk partnerschap. “We hebben Appronto leren kennen als een professionele en betrokken partner, die zeker wat betreft kennis van toegevoegde waarde is. Ze zetten graag een stapje extra als het nodig is en komen netjes alle afspraken na.”

Het projectmanagement vanuit Appronto en de communicatie met de ontwikkelaars en enterprise-architect ervaart Ad als goed en productief. “Het is altijd mooi als mensen actief meedenken om oplossingen in het grotere bedrijfsplaatje te laten passen. Ook de trainingsprogramma’s die Appronto heeft verzorgd hebben veel meerwaarde. Zulke sessies zorgen er toch voor dat mensen het werken met een platform als Boomi sneller oppakken. We hebben veel nieuwe dingen geleerd die direct toepasbaar zijn.”

Uitbouwen

Beide partijen zijn dan ook van plan om de prettige samenwerking richting de toekomst uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan het verder uitbouwen van de integratie-infrastructuur en het doorlopend borgen van de kwaliteit van integraties, maar ook aan het introduceren van nieuwe mogelijkheden binnen de bedrijfsomgeving van SPIE.

“Boomi is een ideale schakel tussen applicaties en zorgt ervoor dat de afzonderlijke bestanddelen van het IT-ecosysteem gemakkelijker met elkaar communiceren en samenwerken. Appronto ondersteunt ons in het opbouwen van eigen kennis en kunde en is een partner in het realiseren van onze digitale doelen. Twee elementen die elkaar prima completeren dus”, concludeert Ad

Ook gemakkelijker communiceren en samenwerken?

Wil jij ook gemakkelijker communiceren en samenwerken binnen jouw organisatie? Dan ben je bij Appronto aan het juiste adres. Wij maken het complexe simpel door middel van ingenieuze en gebruiksvriendelijke software-oplossingen. Meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om onder het genot van een warme kop koffie de mogelijkheden te verkennen!

CTA (12)