06 October 2022

Sibbing verbetert relatiebeheer en data-integratie met nieuwe iPaaS-oplossing

  • Appronto verbetert met Boomi MDM de integratie en het databeheer bij Sibbing
  • Sibbing kan nu makkelijk alle relaties en data centraal monitoren en beheren
  • Een single source of truth in alle systemen vervangt geïsoleerde datasilo’s

Beschikken over geïntegreerde data die te raadplegen is via al je systemen, is erg belangrijk in het digitale informatietijdperk waarin we nu leven. Het centraal beheren van relaties (klanten) op verschillende platformen was een grote uitdaging voor Sibbing, een financieel adviesbureau voor (para)medici. Om dit proces te verbeteren, bouwden Sibbing en Appronto een moderne iPaaS-oplossing op basis van Boomi-technologie. Lees er meer over in dit artikel.

Complete dienstverlening voor de medische sector

Als (para)medicus heb je te maken met algemene financiële vraagstukken, maar ook met zaken die specifiek zijn voor jouw beroepsgroep. Sibbing is al sinds 1977 gespecialiseerd in de (praktijk)begeleiding van (para)medische professionals. Het bedrijf adviseert ze over zaken als praktijkvestiging, contracten, financieringen, financiële planning, hypotheken, verzekeringen en pensioenregelingen.

Daarnaast biedt Sibbing een breed scala van diensten op het gebied van accountancy en fiscaliteiten aan. Denk daarbij onder meer aan het opstellen van de jaarrekening en het doen van belastingaangiften. Het bedrijf bedient onder meer medisch specialisten, huisartsen, tandartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten. Sibbing gaat voor complete dienstverlening zonder overlappingen of hiaten. Een diepgaande kennis van de financiële kant van diverse medische praktijken gaat gepaard met zakelijke betrokkenheid. Aandacht voor de persoonlijke omstandigheden van de klant staat voorop. Professionele adviseurs met een hoog kennis- en ervaringsniveau zorgen voor maatwerk.

De uitdaging

Het centraal beheren van diverse relaties (klanten) op verschillende platformen was een grote uitdaging voor Sibbing. Het probleem was dat Sibbing niet organisatiebreed beschikte over synchrone data wat wel een belangrijke voorwaarde voor het leveren van maatwerk is. Hierdoor kostte het ook meer moeite en werk om elke relatie een uniek klantnummer toe te kennen. De sleutel tot verbetering? De verschillende systemen in de cloud en on-premises voorzien van geïntegreerde data en het creëren van betere integratieflows.

De oplossing: iPaaS met Boomi

Vanwege de expertise op het gebied van integratie en Boomi-technologie, was Appronto de aangewezen partner om Sibbing te helpen bij het optimaal integreren van systemen. De keuze viel op een iPaaS-oplossing op basis van Boomi MDM (master data management). Een iPaaS-platform zorgt voor integraties tussen systemen in de cloud en/of on-premises. Hierdoor kun je applicaties moeiteloos voeden met geïntegreerde data. Het resultaat? Een single source of truth binnen de hele organisatie, het verdwijnen van informatiesilo’s en een betere datakwaliteit.

De door Appronto en Sibbing gebouwde oplossing zorgt voor een naadloze integratie van de belangrijke bedrijfssystemen AFAS en ANVA (speciale software voor het ondersteunen van verzekeringsprocessen en beheren van klantrelaties). Zo ontstaat een omgeving (master data hub) waarin Sibbing de gegevens van klanten probleemloos centraal kan beheren en monitoren. Bij de integratie van AFAS is gekozen voor REST API’s, terwijl Sibbing in het geval van ANVA gebruikmaakt van een XML-integratie. Appronto en Sibbing zijn allebei tevreden over de manier waarop de samenwerking verliep. In april van dit jaar rolde het high-level design voor de oplossing uit de koker. In mei begon de testfase, waarna de applicatie in juli live ging. Serieuze complicaties deden zich niet voor: de techniek deed precies wat ze moest doen.

Het resultaat

Dankzij de nieuwe iPaaS-oplossing heeft Sibbing nu een goed gecentraliseerde en geïntegreerde informatieomgeving. Door de manier waarop het MDM-landschap is ingestoken, is het makkelijker dan ooit om data en systemen te valideren. Bovendien vindt er geen dubbeling van gegevens meer plaats. Binnenkort wil Sibbing nog drie systemen toevoegen aan de centrale datahub. De organisatie heeft er bewust voor gekozen om vol in te zetten op de cloud, vooral omdat het de makkelijkste en best passende oplossing voor Sibbing is.

Meer weten?

Heb je ook behoefte aan een betere integratie van de verschillende onderdelen van je IT-landschap? En inspireert het voorbeeld van Sibbing je? Neem dan gerust contact op met Appronto. Bel naar +31 85 800 0045 of stuur een mailtje naar sales@appronto.nl.

CTA (52)