28 oktober 2022

Secrid versterkt merkidentiteit

Secrid is een bedrijf dat vooral bekend is om zijn originele, stijlvolle en kwalitatief hoogwaardige wallets die verkrijgbaar zijn in een divers scala aan verschillende varianten. Maar Secrid wil zijn productrange en bekendheid verder uitbreiden en sterker inzetten op een totale merkbeleving. Om het merk nog beter uit te dragen, heeft Secrid serieus werk gemaakt van zowel een nieuwe webshop als een betere integratie tussen ERP, website en webshop. Dit project ging onlangs live.

secrid_verkooppunten_20200521205837355

Naadloze integratie

Met behulp van Boomi creëerden we een integratielaag die de webshop van Secrid voedt met product informatie. Alle producten worden in het ERP aangemaakt en onderhouden. Daar staat alle relevante informatie, zoals de prijzen, kleuren, modellen en gebruikte materialen. Wijzigt een bepaalde eigenschap van een wallet of cardprotector? Dan zorgt de Boomi-integratielaag ervoor dat het systeem die informatie near-realtime naar de webshop stuurt.

Headless

Het grote voordeel van de nieuwe integratie? De productgegevens in de webshop zijn altijd up-to-date en in overeenstemming met de daadwerkelijke voorraadinformatie. Bovendien maakt de webshop van Secrid gebruikt van headless-technologie. Dat betekent dat de front- en backend van elkaar gescheiden zijn. Het voordeel hiervan? Meer technologische flexibiliteit en vrijheid, vooral bij het inrichten van de voorkant van de website en -shop. Hierdoor is het heel eenvoudig om meerdere webshops naast elkaar draaien, bijvoorbeeld per land of productlijn, en die het gezamenlijk het backend gedeelte delen.

Sterke merkidentiteit

Dankzij de vernieuwde integratielaag en headless-technologie kan Secrid aan de voorkant de identiteit van zijn site en shop bewaren: strak, modern en stilistisch in lijn met de designerroots van het bedrijf. Aan de achterkant is het makkelijk om bestaande producten te wijzigen en nieuwe artikelen aan het aanbod toe te voegen. Het mooie is dat de technologie Secrid zo in staat stelt om te bouwen aan een nog sterkere brand-identiteit en breder productaanbod, zonder dat de karakteristieke uitstraling van het merk verloren gaat. Nieuw, maar toch vertrouwd!

CTA (52)