03 November 2020

Pop Vriend Seeds voegt low code toe aan ICT-landschap met de Pop-app

De groeiende wereldbevolking en de vraag naar gezonde, vitaminerijke voeding zorgen ervoor dat de mondiale markt voor groentezaden in de lift zit. Pop Vriend Seeds uit het Westfriese Andijk is een van de grote spelers in deze branche. Om de bedrijfsvoering beter toe te rusten op de eisen en uitdagingen van het digitale tijdperk ging Pop Vriend Seeds de samenwerking met Appronto aan. We spraken met Jits Ursem, Manager ICT bij het bedrijf, over de bijzonderheden en voordelen van de applicatie die Pop Vriend Seeds en Appronto samen ontwikkelden.

Over Pop Vriend Seeds

Pop Vriends Seeds werd in 1956 opgericht in Andijk door Popke Vriend. Het bedrijf richt zich op hoogwaardige veredeling van een beperkt aantal gewassen en is daarin uniek. Met deze strategie is Pop Vriend sinds enkele jaren wereldmarktleider in spinazie- en snijbietzaad en een grote speler in bonenzaad. Vanaf juni vorig jaar is het een zelfstandige dochteronderneming van KWS Vegetables BV. KWS, een Duits familiebedrijf in zaden, is het vijfde grootste zaadbedrijf ter wereld. KWS brengt 160 jaar veredelingshistorie met zich mee en daarmee verwelkomt Pop Vriend grote mogelijkheden voor synergie op het gebied van technologie en onderzoek.

Professionalisering van het ICT-landschap

In het digitale tijdperk ontkomt een groeiende en florerende organisatie als Pop Vriend Seeds er natuurlijk niet aan om op ICT-gebied mee te groeien. “De ontwikkeling van ons ICT-landschap is een belangrijke stap als onderdeel van onze digitale agenda. We streven vooral naar een natuurlijke kruisbestuiving tussen ICT en business. ICT is een strategische steunpilaar die efficiënte bedrijfs- en productieprocessen faciliteert”, aldus Jits.

De Pop-app

De zoektocht naar slimme digitale oplossingen bracht Pop Vriend Seeds in contact met Appronto. Samen ontwikkelden ze in Mendix de Pop-app. “Middels de Pop-app is het mogelijk om alle activiteiten, van order tot aan expeditie, op een veilige- en geïntegreerde manier uit te voeren. Het proces verloopt bijna papierloos waardoor het verkochte groentezaad ’nog groener’ het bedrijf verlaat. De applicatie is gebouwd als een laag bovenop het ERP-systeem”, legt Jits uit.

De voordelen

De Pop-app draagt op vele manieren bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering:

  • Plannen wordt eenvoudiger, vooral door het reduceren van het aantal menselijke handelingen.
  • Hierdoor worden nieuwe medewerkers makkelijker wegwijs in het systeem en de dagelijkse arbeids- en productieprocessen. Het kost dus minder tijd om nieuwe mensen in te werken.
  • De applicatie geeft het management en de mensen op de werkvloer meer inzicht in het orderproces.
  • In combinatie met de aanschaf van nieuwe apparatuur en meerdere scanlocaties is Pop Vriend Seeds continu op de hoogte van waar het groentezaad zich bevindt.

Sterk op moeilijke momenten

Ieder project kent zijn uitdagingen en dat was ook bij de ontwikkeling van de Pop-app van toepassing. “Mede door de inzet van Appronto kwamen we uiteindelijk op het juiste station aan. We hadden het soms lastig, maar omdat Appronto zich altijd professioneel opstelde, hebben we toch alles tijdig recht kunnen trekken. Juist bij tegenwind ervaar je hoe sterk een partnerschap is”, aldus Jits.

Verder uitbreiden

Het is de bedoeling om de Pop-app de komende tijd verder uit te breiden. Er staan bijvoorbeeld features in de backlog die nog niet in het eerste minimale versie waren opgenomen, maar wel ingebouwd zullen worden in de aankomende versies. Die uitbreidingen zullen uiteindelijk uitmonden in een Pop-app welke nog meer efficiency zal brengen dan nu al het geval is.

PVS

Ook efficiënter werken?

Wil jij ook efficiënter werken en bijzondere problemen en uitdagingen binnen jouw business te lijf gaan? Dan ben je bij Appronto aan het juiste adres. Wij maken het complexe simpel door middel van ingenieuze en gebruiksvriendelijke software-oplossingen. Meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om onder het genot van een warme kop koffie de mogelijkheden te verkennen!

CTA (10)