20 March 2019

SECRID kiest Appronto voor realisatie Supplier Portal

SECRID gaat de administratieve verwerking van hun gehele productieproces automatiseren m.b.v. Dell Boomi en Mendix. Dit omvangrijke project is een van de twee strategische operationele projecten welke dit jaar bij Secrid lopen in samenwerking met AppVenture Group. Appronto realiseert de applicatie middels het Mendix low-code platform. Cloud Connectors zet, behalve Boomi integratie, ook Boomi Master Data Hub in. Deze next generation oplossing gaat ervoor zorgen dat op een slimmere manier data gesynchroniseerd kan worden. Voordelen: betere datakwaliteit, minder netwerkverkeer en veel betere schaalbaarheid.   

Over Secrid

Secrid is een jong, creatief en snelgroeiend bedrijf dat een nieuwe generatie wallets ontwerpt, in Nederland produceert en wereldwijd verkoopt. Samen met meer dan 100 collega’s werken zij in een gerenoveerd industrieel pakhuis: één groot familiehuis dat dient als creatief centrum voor nieuwe pocket-sized producten en diensten. De Secrid wallets liggen wereldwijd in 7500 winkels, dagelijks (!) komen daar vier nieuwe verkooppunten bij.

Secrid maakt vanaf dag één een enorme groei door. Het aantal medewerkers bij het bedrijf verdubbelde in de afgelopen vier jaar tot meer dan honderd. Secrid groeide in tien jaar tijd uit van een innovatieve start-up tot een wereldwijd bekend miljoenenbedrijf.

Ontstaan probleem

Door de enorme groei en een relatief complex product werd het steeds complexer het productieproces in goede banen te leiden. Ongeveer anderhalf miljoen wallets in zes verschillende modellen en honderden uitvoeringen worden jaarlijks in zeventig landen verkocht.

Bij de productie van de wallets zijn zo’n 50 leveranciers betrokken. De aansturing van dit omvangrijke productieproces was desondanks op Excel gebaseerd. Uiteraard deed iedereen zijn uiterste best maar men miste doorlopend inzicht in de status van de productie. Zo heb je bijvoorbeeld al te maken met de uitdaging hoeveel portemonnees je simpelweg uit een stuk leer kunt halen en hoeveel daarvan direct perfect qua kwaliteit zijn en dus geschikt voor de verkoop. Secrid heeft te maken met veel variaties en weet pas laat in het productieproces wat ze beschikbaar hebben voor de verkoop. Voor de planning, voorraadbeheer en financiële inzichten gaf deze situatie veel uitdagingen.

Mendix Applicatie

Appronto bouwt samen met Secrid het Supplier Portal op basis van Mendix. Dit portaal is hét platform welke Secrid en haar leveranciers helpt beter samen te werken door transparantie in voorraad en planning. Door continue inzicht, informatie en kennis te delen ontstaat 1 lijn, 1 keten van waarheid. Bij de ontwikkeling staat een optimale gebruikerservaring voorop, waarbij het mobile-first principe wordt toegepast. Dit wil zeggen dat mobiele gebruikers het uitgangspunt zijn voor het ontwerp.  

Data vervuiling oplossen met Dell Boomi

Naast deze applicatie gaat Cloud Connectors ook aan de slag met diverse koppelingen.

Het huidige landschap bestaat uit 1 core ERP systeem in het midden (Netsuite). De gele ring vertegenwoordigt de middleware laag waar het grootste gedeelte wordt gemanaged door Dell Boomi in combinatie met de Smart Data Store. Over deze bestaande integratie laag introduceren wij Boomi Master Data Hub. Over het gehele landschap wordt data gematched, opgeschoond en verrijkt zodat de datakwaliteit toeneemt. Er worden alleen wijzigingen gesynchroniseerd indien er master data inhoudelijk is gewijzigd. In het geval van producten betekent dit bijvoorbeeld een reductie van 95% van het integratieverkeer!

Wat is Master Data?

Elke organisatie bezit Master Data, ook wel stamdata genoemd. Denk aan klanten, adressen, producten, prijsinformatie, leveranciers, medewerkers etc. Deze stamdata is essentieel voor het optimaal kunnen functioneren van de organisatie.

Master data wordt in Boomi Master Data Hub opgeslagen als zogenaamd “golden record”. Oftewel: de enige echte waarheid. Het unieke van Boomi is dat meerdere systemen leidend kunnen zijn. Dit kan op veldniveau wordt geconfigureerd. Data wordt gematched op basis van slimme algoritmes zodat records die op elkaar lijken als “duplicaat” wordt aangemerkt. Indien er in een systeem een veld ten onrechte wordt gewijzigd, wordt dit door Boomi automatisch gedetecteerd en weer gecorrigeerd. Boomi houdt ook een historie van alle wijzigingen bij zodat je achteraf altijd kunt controleren wanneer welke gegevens door welk systeem zijn gewijzigd. Een standaard integratie oplossing biedt deze functionaliteit allemaal niet.

Voordelen van MDM

Veel bedrijven hebben niet in de gaten dat data kwaliteit een heel grote impact heeft op functioneren van alle systemen in de keten, dus het gehele IT landschap. Met de Master Data Hub oplossing van Dell Boomi komt er een einde aan deze veel voorkomende en kostbare data issues.

In het project bij Secrid bepalen we samen met Secrid wat de stamdata zijn en beheren we deze gegevens centraal via Dell Boomi dat de verschillende systemen en processen vervolgens afzonderlijk van de juiste informatie voorziet. Naast uiteraard de verbetering van de datakwaliteit zien we nog veel meer voordelen:

  • Schaalbaarheid: nieuwe systemen zijn heel snel te koppelen
  • 360 graden overzicht over de data
  • Efficiënter beheer
  • Voorkomt het sturen van onnodige updates van data
  • Volledige ontkoppeling van systemen (geen point-to-point koppelingen meer)

Tijdsplanning

Beide trajecten zijn inmiddels begonnen en we verwachten dit omvangrijk project al op korte termijn op te kunnen leveren. Het project wordt in nauwe samenwerking met het team van Secrid uitgevoerd. De UX specialisten van allthis.digital en een Secrid developer werken in hetzelfde SCRUM team als onze eigen developers! Wij geloven sterk in de agile werkwijze waarin intensief wordt samengewerkt met business en IT om zo sneller tot een waardevolle oplossing te komen.

Uiteraard focussen we ons op een hoge kwaliteit. We hebben met onze zogenoemde “sprint 0” de juiste voorbereiding getroffen en gedurende het gehele ontwikkeltraject blijven we de kwaliteit bewaken. Dit doen we met ons Stay Fit en Secure programma dat de kwaliteit van de software test en de risico’s en overtredingen conform ISO 25010 en Mendix best practices inventariseert, maar ook met onze experts van Cloud Connectors die continu blijven monitoren.

Thomas BoogertThomas Boogert: “We hebben met All this, Cloud Connectors en Appronto eindelijk de juiste ingrediënten gevonden om een systeem te bouwen om ons supply chain proces op een gemakkelijkere manier te managen. Alle drie de partijen hebben zich al in minimaal één project bewezen en sluiten qua professionaliteit en expertise perfect op elkaar aan. We hebben goed het tempo in het project zitten en ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen een mooi platform voor onze leveranciers zullen realiseren.”

Automatisering productieproces Secrid