12 November 2019

Ontmoet onze nieuwste scherpslijper van kwaliteit: Ronald

Ronald van ViegenMijn naam is Ronald, 60 jaar, getrouwd met Monique en ik woon in Hooglanderveen (omgeving Amersfoort). Ik heb twee dochters en een kleinzoon, op allen even trots. In oktober 2019 ben ik in dienst gekomen bij Appronto.

Ik voel me vereerd om als junior DevOps engineer aan de slag te mogen bij deze prachtige werkgever, ondanks dat ik qua leeftijd niet echt meer een junior te noemen ben. Natuurlijk, ik beschik over een schat aan ervaring in talloze branches en bij vele bedrijven, groot en klein. Ik heb een eigen bedrijf gehad als trainer/coach en de nodige ondernemersdrang kunnen ontketenen. Maar ik heb toch de keuze gemaakt om een ander pad op te gaan en heb heel veel zin om nieuwe dingen te leren!

Mijn passie ligt bij mensen en het werken in teams. Met name dat laatste heb ik gemist in de afgelopen periode. Uiteindelijk ben je als ZZP’er zelf verantwoordelijk voor het resultaat en kun je lief & leed naar mijn mening te weinig delen. Appronto voelt als een warm bad, wat dat betreft.

Low-code omgevingen zie ik als de ontbrekende schakel om de link te leggen tussen enerzijds de bestaande IT-oplossingen, die in gebruik zijn bij een bedrijf en anderzijds de klantervaring (customer experience) die de klanten van dat bedrijf zoeken en verwachten. Met mijn kennis over implementatie van populaire ERP en CRM systemen weet ik dat dit tot prima oplossingen voor bedrijven kan leiden, maar dat deze bijna altijd een intern gerichte focus hebben. Terwijl die in de hedendaagse digitale wereld juist moet liggen op de almachtige klant, die smeekt om een goed gevoel bij een bedrijf en haar producten alvorens zaken te doen. En daar is een soms wat andere manier van denken voor nodig, zodat je met state-of-the-art software-oplossingen baanbrekende resultaten kunt bereiken. Juist daar ligt mijn toegevoegde waarde: samen de brug slechten op het kruispunt van business en IT, zeker waar het gaat om klantgerichte processen.

Ik heb gekozen voor Appronto, omdat Mendix als platform voor het ontwikkelen van business applicaties wordt gebruikt en Boomi als platform om integraties te modelleren. Dit zijn typisch voorbeelden van slimme, krachtige en moderne tools waar ik een beetje verliefd op ben geraakt. Ik zou een heel technisch betoog kunnen houden over de architectuur, de ondersteuning van de gehele levenscyclus “van idee tot realisatie en beheer”, de openheid/flexibiliteit en de kracht van model gedreven applicatieontwikkeling, maar laat ik dat voor een later moment bewaren. Met behulp van deze tools kan ik mijn creativiteit naar harte lust inzetten om bedrijven te helpen met het verbeteren, versimpelen en optimaliseren van hun IT-uitdagingen, waarbij kwaliteit en innovatief vermogen een belangrijke rol spelen.

Kortom, ik ben superblij dat Appronto en ik voor elkaar gekozen hebben. Nu eerst even de nodige ervaring opdoen bij mijn collega’s, maar binnenkort meld ik me. Dan gaan we samen de mooiste successen behalen! Ik verheug me erop…

Vacatures Appronto