20 november 2019

De allereerste UX MVP werkt bij Appronto!

Twee keer per jaar selecteert Mendix nieuwe Most Valued Persons (MVP’s) om de beste en meest loyale ontwikkelaars te erkennen voor hun voortdurende bijdragen en toewijding aan Mendix. Maar je wordt niet zomaar MVP.

Jason eerste UX MVP ooit

Jason TeunissenTot nu toe werden alleen Mendix-developers benoemd tot MVP. Maar Jason kreeg het voor elkaar om als UX’er deze titel in de wacht te slepen. Een bijzondere prestatie, hoewel Jason zelf er nuchter onder blijft: “Mendix ziet ook dat UX steeds belangrijker wordt in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, voor zowel de B2B- als de B2C-sector. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zij nu ook UX’ers benoemen tot MVP. Het was wel een gok toen ik mijn verzoek tot nominatie indiende, maar mijn inspanningen werden beloond en mijn kennis erkend.” vertelt Jason.

Toelatingseisen MVP-programma

Om genomineerd te worden voor het MVP-programma, moet je niet alleen goed zijn in je vak. Je moet een belangrijke rol spelen in de Mendix-Community en actief je kennis delen, zowel online als offline.

Bijvoorbeeld door consequent bij te dragen aan het Mendix Forum en de gebruikers te helpen door antwoorden te geven op belangrijke vragen. Ook een actieve rol bij het optimaliseren en feedback geven op de Atlas UI Sass via github en How-to blogs schrijven, helpen bij de nominatie voor MVP.

Jason weet dit als geen ander: Hij is de actiefste UX’er op het Mendix Forum en richtte succesvol een Slack-channel voor UX in. Daarnaast blogt hij veel om zijn kennis te delen en woont hij regelmatig Meetups bij. Nu hij MVP is, kan hij de Community nog sterker maken.

Kennis delen als MVP

“De benoeming voor MVP is een benoeming voor een jaar. Misschien word ik daarna nog een keer genomineerd, maar dat zie ik later wel” vertelt Jason. “Tijdens dit jaar woon ik regelmatig bijeenkomsten bij Mendix bij en krijg ik inzicht in de ‘roadmap’ en strategie van Mendix.

Met die kennis kan ik nog beter inspelen op toekomstige ontwikkelingen. Als MVP blijf ik mijn kennis uiteraard delen. In de Mendix-Community en met onze klanten. Een bijkomend voordeel is dat ik nu nóg kortere lijntjes met Mendix heb: als ik een vraag van een andere ontwikkelaar niet kan beantwoorden, kan ik eenvoudig met Mendix overleggen en tot een oplossing komen. Daar profiteert de Community dan ook weer van!”

Ontwikkeling als expert

Op persoonlijk vlak betekent de benoeming tot MVP voor Jason dat hij zich nog beter kan ontwikkelen op het gebied van UX. Zijn benoeming bewijst dat hij een expert is, maar dankzij zijn nieuwe status en de inzichten die hij tijdens de sessies bij Mendix krijgt, kan hij zich nog verder ontwikkelen in zijn vakgebied. Daarnaast bestaat de kans dat hij door Mendix gevraagd wordt zijn kennis als spreker tijdens evenementen te delen.

Feedback geven aan Mendix

“Verder,” zegt Jason, “ben je voor Mendix ook een sparringpartner tijdens het jaar dat je MVP bent. Je fungeert als het ware als de voelsprieten van de organisatie: Waar lopen mensen tegenaan? Waar is behoefte aan? Wat werkt er goed en wat kan beter? Tijdens de meetings bij Mendix komen deze zaken ook aan de orde en kan ik als MVP bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het platform.”

Appronto feliciteert Jason

Appronto is trots op Jasons benoeming tot MVP. Niet alleen omdat het een bevestiging is van zijn expertise, maar vooral ook omdat hij de allereerste UX’er is die deze titel in de wacht sleept. We hopen dan ook dat hij met volle teugen geniet van dit jaar!

Werken bij Appronto