24 april 2019

Autohopper schakelt naar nieuwe Mendix partner Appronto

Autohopper laat de (door)ontwikkeling van hun huidige Mendix applicatie over aan Mendix Partner of the Year; Appronto. De eerste stappen zijn inmiddels gezet en dankzij een validatie op kwaliteit en veiligheid, een zogenaamde 0 meting, starten we met een verbeterslag op de huidige applicatie. Na de afronding hiervan gaat het team samenwerken aan de volgende release waar de focus ligt op de functionele mogelijkheden en het gebruiksgemak.

Autohopper en ApprontoOver Autohopper
Bij Autohopper kun je terecht als je een auto of busje wil huren. Van compacte Toyota Aygo tot een bestelbusje of zelfs een bakwagen met laadlift: je huurt ze allemaal bij Autohopper. Zij zijn de no-nonsense autoverhuurder van Nederland.

Met ruim 100 vestigingen is Autohopper de grootste autoverhuurder van Nederland. Er is dus altijd wel een Autohopper bij jou om de hoek! Mobiliteit moet toegankelijk en eenvoudig bereikbaar zijn voor alle Nederlanders met een geldig rijbewijs. Dit bereikt Autohopper door huurauto’s aan te bieden binnen een straal van maximaal 20 km van elke postcode in Nederland.

Focus op kwaliteit en veiligheid
Appronto staat voor kwaliteit, het is een van de, zo niet de belangrijkste kernwaarde binnen de organisatie. Kwaliteit én veiligheid van de bedrijfsapplicaties zou bovenaan ieders lijst moeten staan. Daarnaast zorgen goed ontwerp en een uitstekende gebruikerservaringen er tenslotte voor dat gebruikers blijven terugkomen naar de desbetreffende applicatie. Helaas is het moeilijk om elk aspect te beheersen zonder de juiste hulp.

Bij Autohopper zijn we daarom als allereerst gestart met het Stay Fit & Secure Programma. Een dienst waarin wij de huidige applicatie wekelijks toetsen op kwaliteit & veiligheid. De uitvoer van de scan is een online portal met een overzicht van de bevindingen op zeer gedetailleerd niveau. Hierin worden de overtredingen van ISO 25010 en Mendix Best Practices geïdentificeerd, aangegeven waar ze zich bevinden en hoe ze opgelost moeten worden. Tevens wordt door de gehele applicatie voor alle rollen en alle pagina’s geïdentificeerd of ze potentiële datalekken bevatten.

Dankzij de test hebben we nu in kaart op welke onderdelen aan de applicatie gewerkt moet worden zodat Autohopper sneller vooruitgang boekt met minder risico en moeite. Een waardevolle eerste stap, zeker omdat een auto huren IN de Mendix applicatie gebeurd en de dealers hierin soepel moeten kunnen werken.

Appronto applicatie monitor
Autohopper heeft tevens gekozen om gebruik te maken van de Appronto Applicatie Monitor waar binnenkort een nieuwe release van uitkomt. Deze monitor is de meest uitgebreide applicatie monitor op de markt. Het bevat een twaalftal onderdelen waaronder: gebruikers analyse, release monitor, database monitor, infrastructuur monitor, keten test, automatische herstart en nog veel meer.

De Appronto Applicatie Monitor voorkomt dat applicaties lang stilvallen bij problemen en draagt bij aan het zeer snel identificeren van oorzaken van problemen zodat het oplossen minder tijd en geld kost en de gebruiker een optimale ervaring heeft.

“In de mate waarin we streven naar kwaliteit kunnen Appronto en Autohopper elkaar vinden. Helaas hebben we geen gelukkige eerste fase gehad met een andere ontwikkelaar, maar in januari zijn we voortvarend van start gegaan met Appronto en merken we al direct een verbetering in de kwaliteit en onderliggende structuur wat zorgt voor een verbeterde stabiliteit van de applicatie. Medio maart zijn we gestart met het realiseren van de wensen en met een UX Designer werken we aan een gebruiksvriendelijkere versie van de huidige applicatie. We streven ernaar dat we in 3 à 4 maanden een forse verbeterslag gerealiseerd hebben. De samenwerking met Appronto is pril, maar voelt erg goed en vertrouwd.” – Steven Donselaar