25 September 2018

Appronto belang integratie specialist Cloud Connectors

Mendix expert Appronto heeft een aanmerkelijk belang in cloud integratie specialist Cloud Connectors genomen. Cloud Connectors is een integratiespecialist uit Capelle a/d IJssel die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot expert op het gebied van het Dell Boomi cloud-integratieplatform. Met deze stap verbreedt Appronto haar portfolio om klanten snel en efficiënt te voorzien van applicaties en bijbehorende integraties tussen deze applicaties en andere on-premise en cloud omgevingen.  Beide partijen werken momenteel op een aantal projecten al nauw samen en zien grote synergievoordelen.

Het Dell Boomi platform wordt al 4 jaar op rij door Gartner aangemerkt als leider op het gebied van Enterprise Integration Platform as a Service (iPaaS). Cloud Connectors was een van de eerste Nederlandse leveranciers van het cloud-integratieplatform. Het platform biedt oplossingen voor Integratie, API Management, EDI Management, Master Data Management en Workflow.

De moderne architectuur maakt het mogelijk om alle soorten integratieprocessen te verzorgen – tussen cloud platformen, SaaS applicaties en on-premise systemen. Met de snelle en visuele manier van ontwikkelen heeft Cloud Connectors recent onder andere portemonneeproducent Secrid voorzien van zo’n vijftig applicatie-integratieprocessen, waaronder het online-e-commerceplatform Shopify, Netsuite, MySQL en Oracle databases en de storelocator.

Publicatie Computable – Secrid kiest integratieplatform Dell Boomi

Actief onder eigen label

Cloud Connectors blijft actief onder haar eigen merknaam. Oprichter en CTO Sjaak Overgaauw hierover: “We zijn een echte expert op ons vakgebied. De naam Cloud Connectors vertelt ons verhaal en het merk wordt goed herkend in de markt. De samenwerking met Appronto zorgt er voor dat we onze organisatie en operatie klaar maken om de groei nog verder te versnellen.”

Appronto is Mendix expert en richt zich op de realisatie en beheer van innovatieve bedrijfsapplicaties op basis van het Mendix platform. Ze realiseerde onder andere applicaties voor ING, Arbo Unie en Enexis, maar ook complete innovatieplatformen voor o.a. Nederlands grootste crowdfundplatform Collin Crowdfund.

Managing Director Bas van der Horst ziet de samenwerking van beide organisaties als een logische stap: “In de basis zijn Cloud Connectors en Appronto soortgelijke organisaties. We zijn experts op onze vakgebieden en doordat we gebruik maken van de modernste technieken zorgen we ervoor dat onze klanten sneller een flexibele oplossing hebben tegen lagere kosten.”