05 april 2022

Met plezier terug op het oude nest

PatrickNa een avontuur elders, is Mendix Expert Patrick Verhoeven inmiddels weer terug op het oude nest. We spraken hem over zijn drijfveren en expertise en vroegen waarom hij heel bewust de keuze maakte om weer terug te keren bij Appronto.


Medewerker van het eerste uur

Patrick volgde een studie bedrijfsinformatica voordat hij zijn eerste professionele stappen zette in de boeiende wereld van de IT. In de eerste jaren van zijn carrière hield hij zich bezig met hardware, waarna hij zich ook op de software stortte. Patrick ontwikkelde in die periode ook diverse platformen en maakte 8 jaar geleden kennis met Mendix en low-code.

Toen zijn pad dat van Bas van der Horst, oprichter van Appronto en een oud-klasgenoot van Patrick, kruiste, werd Patrick een van de medewerkers van het eerste uur. “Bas was op zoek naar medewerkers voor zijn nieuwe bedrijf en dacht dat ik gezien mijn ervaring en expertise wel in dat plaatje zou passen. En dat klopte, want dankzij het team, de informele werksfeer en de inhoud van mijn werk voelde ik me gelijk op mijn plek.”

Nieuwe uitdaging

Toch kreeg Patrick op een gegeven moment de behoefte om zich op een nieuwe uitdaging te storten. “Ik was al vanaf de oprichting bij Appronto en wilde ook eens ergens anders rondkijken, een nieuwe omgeving verkennen. Ik zag het bedrijf veranderen en vond het goed om even afstand te nemen, te kijken hoe het ergens anders gaat en mijn professionele horizon te verbreden. Bas voorspelde al dat ik op de nieuwe plek uiteindelijk niet helemaal gelukkig zou worden. Achteraf gezien had hij het bij het juiste eind…”

Terugkeer

Patrick merkte dat hij op zijn nieuwe werkplek zijn ei niet helemaal kwijt kon. “Mijn ambitie is toch vooral om met een fijn team mooie en innovatieve applicaties voor klanten te bouwen. Het directe, nauwe contact met de klant en de informele werksfeer bij Appronto waren zaken die ik miste, vooral omdat ik bij de nieuwe werkgever voornamelijk bezig was met beheer van bestaande applicaties. Het oude nest begon dus weer te lonken.”

Terugkeren naar Appronto was voor Patrick dan ook een logische keuze, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. “Dat het met de werksfeer wel goed zit bij Appronto, wist ik natuurlijk. Maar wat ik ook mooi vind, is dat je bij Appronto op de eerste rij zit wat betreft Mendix-innovaties. Als erkend partner zit Appronto heel dicht bij het vuur en leer je dus enorm veel over nieuwe ontwikkelingen binnen het platform. Zeker sinds Mendix is overgenomen door Siemens, is er veel geld en expertise beschikbaar voor spannende nieuwe ontwikkelingen.”

Veelzijdig werk

Patrick voelt zich als een vis in het water als senior business engineer bij Appronto. “Het is echt een mooie en veelzijdige functie. Ik ben veel bezig met het ontwikkelen van mooie applicaties, toch een van de onderdelen waar ik mijn hart aan heb verpand. Daarnaast is het leuk om de junior en medium business engineers te begeleiden. Er loopt veel jong talent met ambitie rond bij Appronto. De kennis die je in 25 jaar hebt opgedaan, overdragen aan die mensen is een mooi onderdeel van het vak. Bovendien is het natuurlijk tweerichtingsverkeer. Ook de frisse en originele manier waarop zij vaak naar vraagstukken kijken inspireert en enthousiasmeert.”

Naast het ontwikkelen, houdt Patrick zich bovendien bezig met een stuk gericht advies richting klanten. “Doen we het goed? Of komen we tot andere inzichten door net iets anders naar een vraagstuk of de techniek te kijken? Dat zijn interessante vragen waarmee je echt de diepte ingaat. Daarnaast doe ik veel op het gebied van integratie, wat natuurlijk belangrijker dan ooit is in het tijdperk van de cloud en steeds complexere IT-landschappen.”

Toekomstige ambities

Zijn er ook nog specialismen die Patrick in de toekomst verder wil uitdiepen? “Zeker. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om me wat meer toe te leggen op solution architecture. Dat gaat over hoe een applicatie past in het bredere IT-landschap van een organisatie. Interessante materie. Daarnaast zou ik me graag vastbijten in native mobile en Mendix Workflow. Dat zijn beide technologieën waar veel toekomstmuziek in zit. Maar bovenal streef ik ernaar om met een mooi team van gedreven professionals elke dag weer iets moois voor elkaar te boksen.”

Wil jij ook werken bij Appronto?

Wil jij net als Patrick mooie en innovatieve applicaties voor klanten bouwen met Mendix? Kom dan bij Appronto carrière maken! Kijk op carrierebijappronto.nl voor alle mogelijkheden en vacatures.

Vacatures Appronto