17 July 2020

Mendix wederom Leader in Magic Quadrant van Gartner

Gartner heeft voor de tweede keer het rapport m.b.t. Magic Quadrant voor MXDP’s gepubliceerd. Ze evalueerden 16 leveranciers van multiexperience-platforms, het rapport geeft inzicht in de sterke en minder sterke punten van alle leveranciers op dit gebied. Zo zien we o.a. dat de marktverwachtingen voor de uitvoering en visie van de leveranciers hoger zijn dan vorig jaar. Deze verandering heeft geresulteerd in verschuivingen in de kwadrantpositie voor een aantal van de leveranciers die ook in de eerste editie van dit Magic Quadrant zijn verschenen. Mendix is daarentegen wederom tot leader verkozen door Gartner.

Sterke punten van Mendix

Mendix scoort sterk op het gebied van mobiele app- en webontwikkeling en toont een overtuigende productvisie en betrokkenheid bij MX-ontwikkeling in hun platform. Ze hebben een groot klantenbestand, robuust partnerecosysteem en een gezonde groei in deze markt laten zien.

gartner-magic-quadrant-business-organization-vendor

Gartner: “Great companies don’t just build apps, they build experiences. To do this, they will increasingly need a multiexperience development platform (MXDP), which will enable them to deliver, efficiently and rapidly, distinctive user experiences (UXs) that span multiple devices, digital touchpoints and interaction modalities.”

Volgens Gartner zal tegen 2024 één op de drie ondernemingen gebruik maken van een multiexperience-ontwikkelingsplatform om de snelheid te verhogen en te werken aan het leveren van succesvolle digitale producten. Vraag het rapport aan en ontdek waarom Mendix wederom is uitgeroepen tot Leader.

Mendix Gartner