18 May 2022

MainFlow 4.0 geeft dienstverlening van MainPlus een extra kwaliteitsimpuls

Brandschade aan de woning, een lekkage in de badkamer of beschadigd meubilair: bij MainPlus ben je altijd aan het juiste adres voor een goede afhandeling en duurzaam herstel bij schade aan je inboedel of opstal. Als onafhankelijk partner ontzorgt MainPlus je als verzekeraar of volmacht en staat het bedrijf jouw klanten bij in het volledige herstelproces.

Om het gehele schadetraject te stroomlijnen, gebruikt MainPlus het systeem MainFlow. De oplossing is samen door MainPlus en Appronto ontwikkeld met Mendix-technologie. Onlangs kreeg het bestaande MainFlow 3.0 een make-over, waardoor het systeem nu nog gebruiksvriendelijker en makkelijker is. Maak kennis met MainFlow 4.0!

Direct adequaat reageren

Een leidingbreuk in de muur is niet iets dat vaak voorkomt. Je zou dus verwachten dat Roel Haitjema, manager calamiteitenservice bij MainPlus, met zijn mond vol tanden stond toen een klant belde die kampte met dit probleem. Hij is namelijk geen specialist op het gebied van leidingbreuken. Toch kon Haitjema direct adequaat reageren omdat in MainFlow 4.0 uiteenlopende scripts staan beschreven en MainPlus-medewerkers meteen het juiste stappenplan kunnen oproepen om te helpen. Voordat hij de naam en het adres van de verzekerde wist, kon hij hierdoor al aangeven dat ten eerste in ieder geval de hoofdkraan dichtgedraaid moest worden.

Efficiënter en overzichtelijker

MainPlus begon als specialist in reparatieonderhoud van vastgoed, maar richt zich inmiddels al een aantal jaren helemaal op schadeherstel. Voorheen werd er een systeem gebruikt dat eigenlijk bedoeld was voor reparatieonderhoud. Met MainFlow heeft MainPlus een systeem in handen dat de verschillende diensten optimaal ondersteunt. Helemaal met de nieuwste versie, MainFlow 4.0.

De belangrijkste verbetering is dat de versie 4.0 beter interacteert met de gebruiker. Een medewerker krijgt alleen te zien wat hij moet zien om een taak te voltooien. Vastlopen is definitief verleden tijd, omdat het systeem je soepel van taak naar taak leidt. Volbrengt een medewerker een noodzakelijke taak niet? Dan ontvangt hij of zij een herinnering en is het niet mogelijk om verder te gaan naar de volgende stap. Dit voorkomt fouten, wat een belangrijk winstpunt is voor MainPlus én de verzekerden. De extra pictogrammen en afbeeldingen in de nieuwe versie dragen ook bij aan de eenvoud en inzichtelijkheid van schadetrajecten.

Razend enthousiast

MainFlow 4.0 is tevens een documentmanagementsysteem. Je slaat er foto’s en bestanden in op, maar stuurt er net zo makkelijk communicatie mee uit naar verzekerden. Als kers op de taart kun je met MainFlow 4.0 een deel van de facturatie doen.

MainPlus gebruikt MainFlow 4.0 sinds februari en is razend enthousiast over de oplossing. MainPlus-medewerkers weten sneller welke acties de verzekerde het beste kan ondernemen om de calamiteit aan te pakken, waardoor het ook makkelijker wordt om razendsnel een geschikte, goed gebriefde schadehersteller in te schakelen. De volgende stap focust zich erop dat de ketenpartijen, zoals reparatiepartners, ook toegang gaan krijgen tot MainFlow. Degenen die de oplossing inmiddels al hebben gezien zijn net zo enthousiast en kunnen niet wachten tot ze ook hiermee aan de slag mogen.

CTA (52)