04 augustus 2023

Bescherm je data, bescherm je toekomst: maak kennis met de Data Protection Module voor Mendix!

In het huidige digitale landschap zijn dataveiligheid en -beveiliging van het grootste belang geworden, vooral met de introductie van strenge regelgeving zoals AVG. Voor bedrijven die Mendix-applicaties gebruiken, is het naleven van deze regelgeving van het grootste belang om gevoelige gebruikersinformatie te beschermen. Om deze zorgen weg te nemen, heeft Appronto een innovatieve oplossing geïntroduceerd: de Data Protection module. Deze module kan van elke Mendix-applicatie een veiligere plek maken door dataveiligheid en naleving van AVG te waarborgen.

Wat is de Data Protection module?

De Data Protection module is een krachtige tool die door Appronto wordt aangeboden in de Mendix Marketplace, ontworpen om de uitdagingen aan te gaan die worden gesteld door AVG-gerelateerd gegevensgebruik op niet-productieomgevingen. Bij het testen, debuggen of ontwikkelen van applicaties in niet-productieomgevingen is het van cruciaal belang om geanonimiseerde of gepseudonimiseerde gegevens te gebruiken om onbedoelde blootstelling van gevoelige informatie te voorkomen.

Waarom is het belangrijk?

Het belang van de Data Protection module vloeit voort uit de strenge regelgeving die de AVG oplegt aan de gegevensverwerking. De AVG schrijft voor dat alle gegevens die buiten de productieomgeving worden verwerkt, met hetzelfde niveau van vertrouwelijkheid en beveiliging moeten worden behandeld. Dit betekent dat bedrijven ervoor moeten zorgen dat gegevens niet herkenbaar zijn of gekoppeld aan een persoon in niet-productieomgevingen. De Data Protection module helpt dit te bereiken, zorgt voor naleving van de AVG en minimaliseert het risico op datalekken.

Data Protection for Mendix

Hoe werkt het?

De Data Protection module biedt een reeks technieken om de privacy van gegevens in niet-productieomgevingen te beschermen. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

  1. Anonimisering: De module kan gegevens anonimiseren en alle persoonlijk identificeerbare informatie (PII) uit de datasets verwijderen.
  2. Pseudonimisering: Pseudonimisering omvat het vervangen van gevoelige gegevens door pseudoniemen, waardoor het niet is terug te leiden naar het oorspronkelijke individu.
  3. Gedeeltelijke maskering: gedeeltelijke maskering maakt het mogelijk om specifieke delen van gegevens te verbergen, zoals het verbergen van een deel van een e-mailadres.
  4. Data Shuffling: Bij deze techniek worden gegevenstekens opnieuw gerangschikt.
  5. Vervanging met een vaste waarde: gevoelige gegevens kunnen worden vervangen door vaste waarden.

Gebruik en licenties

De Data Protection module is ontworpen om dataveiligheid te waarborgen in zowel lokale ontwikkelomgevingen als cloudgebaseerd. Voor lokale ontwikkelingsomgevingen wordt de module gratis aangeboden, waardoor veilige software ontwikkeling vanaf het begin worden bevorderd (Mendix)Cloudomgevingen vereisen echter een licentie per app om de Data Protection module te gebruiken, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor productieklare toepassingen. Licentiekosten zijn vanaf € 1.250 per jaar per applicatie. Neem contact met sales@appronto.nl op voor meer informatie.

Conclusie

Dataveiligheid en naleving van regelgeving zoals AVG moeten niet lichtvaardig worden opgevat. De Data Protection module van Appronto biedt een uitgebreide oplossing om deze problemen effectief aan te pakken. Door ervoor te zorgen dat gegevens in niet-productieomgevingen correct worden geanonimiseerd, gepseudonimiseerd of gemaskeerd, kunnen ontwikkelaars vol vertrouwen fouten in hun toepassingen debuggen, ontwikkelen en testen zonder het risico te lopen gevoelige informatie te verliezen. Deze module stelt bedrijven in staat om een veiligere omgeving te creëren voor hun Mendix-applicaties, waardoor het vertrouwen bij zowel gebruikers als toezichthouders wordt bevorderd. In de data-driven world is het omarmen van tools zoals de Data Protection module cruciaal bij het bouwen aan een veiligere digitale toekomst.

CTA (1)