18 February 2022

Even voorstellen onze nieuwe medewerker Lex!

Lex van Rooy-5Even voorstellen, dat heb ik al een tijd niet meer geschreven…

Ik ben Lex van Rooy, sinds februari 2022 aan het werk voor Appronto als Mendix Business Engineer. Na een afgebroken studie werktuigbouwkunde (TUE) ben ik in de ICT terecht gekomen. Daar draai ik nu al een tijdje mee (begonnen in 1980) en heb zo een beetje alles gedaan wat je in een lange carrière op dat vakgebied voorbij kunt zien komen.

Toen ik in 2007 op een klus in de telecomsector voor het eerst in aanraking kwam met Mendix was voor mij eigenlijk direct duidelijk dat dit een product was om iets mee te gaan doen. Tot dat moment waren softwareontwikkeling trajecten slopend lange projecten van maanden tot jaren ontwikkeltijd met de nodige communicatieproblemen tussen alle betrokken partijen. Om maar niet eens te spreken over perikelen met offshore ontwikkelaars. Mendix gaf mij, als informatieanalist een tool (met versie 2.1 toen nog in de kinderschoenen!) om de modellen die ik toch al gebruikte om een probleem in kaart te brengen, zelf te vertalen naar een product dat ik de klant kon bieden.

Sinds 2007 heb ik dat meer dan eens gedaan, deels parallel met andere werkzaamheden, meest recent als ICT-manager. Eind 2021 kwam de mogelijkheid op mijn pad om nog een keer terug te gaan naar het werk waar toch het meest mijn hart ligt: het ontwikkelen van goede softwareoplossingen voor interessante klanten, in mogelijke combinatie met een stuk coaching en begeleiding.

Voor wie dat nog niet duidelijk is: ik ben een actieve 60+-er, vader van twee zoons en een toegewijde opa voor onze twee kleinzoons en kleindochter. Ik woon al jaren met mijn partner Carla in Bergen op Zoom. Ik ben een actieve gamer (maar niet persé achter de computer), game-ontwikkelaar en modelbouwer. En om af en toe ook eens achter mijn bureau en de computer vandaan te komen en fysiek bezig te zijn zwem en wandel ik met mijn partner, en train ik (zwaard)vechtkunst samen met mijn jongste zoon.

Ohja… en ik LARP, maar dat is iets voor een andere keer… Graag tot binnenkort!

Vacatures Appronto