05 August 2022

Even voorstellen onze nieuwe medewerker Brenda!

MicrosoftTeams-image (10)Hallo iedereen,

Mijn naam is Brenda Boot en op 1 augustus ben ik gestart bij Appronto als User Experience Designer. Ik ben een geboren en getogen Brabantse en vind het dan ook leuk om weer in mijn vroegere thuisstad Breda aan de slag te gaan. Zelf woon ik nu in de gemeente Baarle-Nassau, samen met mijn man Michael en ons hondje Noah. Michael is daarnaast vader van twee meiden die heen en weer pendelen tussen de stad (het huis van hun moeder) en het platteland.

De omgeving van Baarle-Nassau biedt een prachtige natuur en is ideaal om te wandelen en fietsen. Dit doe ik dan ook graag. Mijn man en ik houden van auto's en trekken er bij mooi weer graag op uit in onze cabrio. Als het even kan doen we dit nog liever in de vorm van een roadtrip door ons favoriete vakantieland; Amerika. Onze wens is dan ook om alle 50 staten van Amerika op zijn minst allemaal een keer te bezoeken!

Mijn roots liggen in Grafisch Ontwerp en Marketing. Zo'n 13 jaar geleden was de verdeling on- en offline media daar nog bijna gelijk. Nadat ik 10 jaar geleden aan de slag ging in de E-Commerce sector is mijn expertise meer en meer verschoven richting User Experience Design.

Het lag voor de hand eerst aan de slag te gaan met User Interface Design, de visuele kant van UX. Echter leerde ik al snel dat je de eindgebruiker van je app moet leren kennen om de juiste oplossingen te vinden voor uitdagingen en wensen van deze groep(en), pas dan voeg je de juiste waarde toe met design. Zo ben ik me gaan verdiepen in gebruikersonderzoek en usability tests (testen van de gebruiksvriendelijkheid) gaan opzetten en uitvoeren.

In de bureau- en consultancy wereld ben ik vervolgens creatieve workshops gaan faciliteren, onder andere om de gebruikersreizen (user journeys) in kaart te brengen. Alle uitkomsten werk ik uit in schetsen (wireframes) en later in pixel-perfect prototypes die de mogelijkheid bieden om door een realistische weergave van de schermen heen te klikken voordat deze daadwerkelijk ontwikkeld gaan worden. Zo heb ik gewerkt aan het creëren klantvriendelijke webshops, het digitaliseren van de energie transitie en aan grote bedrijfskritieke applicaties in de maaksector en automotive.

Zo'n 2,5 jaar geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Low-Code en ging ik aan de slag als Lead UX Designer op het Mendix hoofdkantoor in Rotterdam, nu reeds enkele jaren onderdeel van de Siemens groep. Al snel leerde ik de kracht van Mendix kennen en voor mij als UX designer betekent dit nóg meer controle over het eindproduct, de gebruiksvriendelijkheid en de look and feel.

Werken als UX designer op Mendix trajecten betekent dat je je naast de gebruiksvriendelijkheid focust op de modulariteit en herbruikbaarheid van de verschillende componenten in Mendix. Vaak implementeer je hierbij ook je eigen ontwerpen door middel van CSS, SaSS (Web Responsive) of React Jss (Native) en modeleer je zelf ook delen van de applicatie. Mendix biedt het ideale platform voor samenwerking met de klant, zo voeg je dus echt vanuit de business zelf waarde toe.

UX staat bij Appronto al goed op de kaart, maar samen met de andere UX designers werk ik er graag aan dit nog verder uit te bouwen. Ik zie uit naar de samenwerking met alle collega's bij Appronto. Op naar mooie oplossingen die we samen voor- en met klanten gaan realiseren.

Graag tot snel!

Vacatures Appronto