23 July 2020

Dazure stroomlijnt en versimpelt dienstverlening met livegang Pokket

Het opstellen van een goed doortimmerd hypotheekadvies is een complexe taak. Er zijn namelijk veel variabelen waar de adviseur en de koper rekening mee moeten houden. Wat is de maximale hypotheek die iemand kan krijgen? En hoe zit het met het risico op overlijden en arbeidsongeschiktheid gedurende de looptijd van de hypotheek? Met Pokket zijn Appronto en Dazure erin geslaagd om een gave applicatie te maken die het complexe simpel maakt en adviseurs in staat stelt om beter en sneller maatwerk te leveren.

De wereld een beetje beter maken

De financiële wereld staat vaak ver van de belevingswereld van mensen vandaan en wordt daardoor nogal eens met argwaan bekeken. Een onoverzichtelijk woud van regels en ondoorzichtige producten, waar grote banken en verzekeraars de scepter zwaaien en de klant te vaak een nummer of anonieme melkkoe is. 

Vanuit de gedachte ‘het moet ook anders kunnen’ begon Dazure in 2008 met het ontwikkelen van overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (ORV en AOV). Een klein team met grote plannen dat inzet op verzekeringen met goede voorwaarden, geen misleidende kleine lettertjes en een goede, eerlijke prijs. Een jaar na de oprichting viel Dazure al meteen in de prijzen met de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering. Dat motiveerde het bedrijf om op dezelfde voet verder te gaan en het team verder te laten groeien.

Wat is Pokket en wat kun je ermee?

De ontwikkeling van een applicatie als Pokket sluit perfect aan op de missie van Dazure: financiële concepten eenvoudiger en inzichtelijker maken. Pokket is een online reken- en rapportagetool die hypotheekadviseurs snel inzicht geeft in een aantal belangrijke variabelen. Je ziet binnen een minuut wat de maximaal mogelijke hypotheek is die een klant volgens de CHF-norm kan afsluiten. Maar er is meer. Pokket bekijkt ook de bijbehorende financieringsbehoefte van de klant, net als de risico’s op arbeidsongeschiktheid en overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek. 

Indra Frishert“Pokket biedt adviseurs bovendien de mogelijkheid om klanten helemaal mee te nemen in alle fasen van de hypotheekaanvraag. Inzicht, het inventariseren van de mogelijkheden, advies en nazorg: zowel de adviseur als klant krijgt razendsnel inzicht in de status van zijn aanvraag. Dat is echt een uitkomst, want met traditionele tools is dit een complex proces waarbij je heel wat stappen moet doorlopen”, verduidelijkt Indra Frishert, commercieel directeur bij Dazure. Dankzij Pokket kun je dus eenvoudiger dan ooit vaststellen of een klant na het gratis intakegesprek in aanmerking komt voor een betaald adviesgesprek. 

Speciaal voor Dazure is Pokket ook nog uitgerust met een maatwerkoplossing, waarmee een adviseur verschillende rapportages kan genereren die per e-mail naar de klant worden gestuurd. De tool is verder voorzien van diverse handige widgets. “Met een van die widgets kun je bijvoorbeeld heel snel de boeterente berekenen, iets wat zonder een gespecialiseerde tool als Pokket heel lastig is. Dankzij de widgets krijgt de klant snel inzicht in de mogelijkheden die hij heeft”, aldus Indra.

Behoefte

Het idee achter Pokket komt voort uit de marktbehoefte aan een gemakkelijk en snel inventarisatietraject voor het beoordelen van een hypotheekaanvraag. Veel hypotheekadviseurs gebruiken, bij een gebrek aan betrouwbare tools, hun traditionele adviesapplicatie tijdens het intakegesprek. Niet zo efficiënt en in deze fase van het klantcontact vooral erg omslachtig. De adviseur moet enorm veel handelingen uitvoeren om een goede inzage te krijgen in de financiële situatie van de klant. Het doorlopen van alle tabbladen kost een hypotheekadviseur al gauw een half uur tot drie kwartier. Dit kost ook geld, omdat een eerste intake kosteloos is en je als adviseur dus niet snel weet of de betreffende klant in aanmerking komt voor een betaald vervolggesprek. 

Met Pokket kan de adviseur het intakegesprek bondig houden, zonder daarbij in te teren op de kwaliteit. Je schept bovendien gelijk duidelijkheid richting de klant. Je ziet snel wat mogelijk is en kunt klanten gelijk vertellen of ze wel of niet kunnen rekenen op een betaald vervolggesprek. De kosten voor Pokket zijn ook zo terugverdiend. In plaats van één klant per uur, kun je met Pokket binnen hetzelfde tijdsbestek drie klanten helpen.

Pokket (2)

Waarom Appronto en Mendix?

Waarom heeft Dazure bij het ontwikkelen van Pokket gekozen voor Appronto? Volgens Indra kwam de keuze voort uit een combinatie van redenen. “We hebben goed gekeken naar de markt en daarop een aantal gerenommeerde partijen geselecteerd. Uiteindelijk bood Appronto de beste mogelijkheden. Bovendien was er gelijk een klik, het voelde gewoon goed. 

Uiteraard is het ook leuk en handig dat onze mooie stad Breda het thuishonk van beide partijen is. Dat maakt de lijntjes lekker kort. Wel zo handig als je een prangende vraag hebt of snel een wijziging in het applicatie-ontwerp wilt doorvoeren. Daarnaast kwam Appronto bij ons vanaf het begin over als een professionele partij die kwaliteit levert.” 

De keuze voor low-code en Mendix had vooral een praktische achtergrond. Omdat low-code geen berg complex codeerwerk vereist, is het een ideale methode voor partijen met verschillende ervaringsniveaus op het gebied van softwareontwikkeling om samen iets moois te bouwen. Je ziet een ontwerp voor je ogen uitgroeien tot een mooi en werkend eindproduct. Het werken in sprints geeft je tijdens elke fase van het ontwikkelproject volop ruimte om bij te sturen, wat zorgt voor een vrij directe feedback-loop die prettig werkt.  

Mendix is bovendien een toonaangevend platform dat in korte tijd populair is geworden onder leidende financiële instellingen als ABN AMRO en ING. De verwachting is zelfs dat Mendix het standaard automatiseringsplatform van de financiële sector wordt. Voor Dazure was dit een belangrijke reden om Pokket in Mendix te ontwikkelen. Het geeft je de beste kansen om ook in de toekomst concurrentiekrachtig te blijven.

Goede samenwerking

De samenwerking tussen Appronto en Dazure is van het begin af aan soepel verlopen. Appronto bouwde de app in de Mendix-omgeving en gaf andere partijen de mogelijkheid om feedback achter te laten in de testomgeving. Dankzij deze werkwijze was Dazure in alle stadia nauw betrokken bij de ontwikkeling van de tool. Belangrijk, want zo lukte het om een goede vertaling te maken van de financiële materie naar de puur technische functionaliteiten (software) van Pokket.

Ook een slimme applicatie ontwikkelen?

Wil jij ook een slimme applicatie à la Pokket ontwikkelen waarmee je bijzondere problemen en uitdagingen binnen jouw business te lijf kunt gaan? Dan ben je bij Appronto aan het juiste adres. Wij maken het complexe simpel door middel van ingenieuze en gebruiksvriendelijke software-oplossingen. Meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om onder het genot van een warme kop koffie de mogelijkheden te verkennen!

Appronto Mendix