24 November 2021

Bryan Koevoets: “Bij Appronto heb ik geleerd hoe ik elke denkbare app kan bouwen.”

pfBryan-3 RegulierIn zijn vorige functie als marketeer droomde Bryan Koevoets er al van zelf applicaties te bouwen. Na een traineeship van ruim elf maanden bij Appronto kan Bryan met Mendix low-code zo’n beetje elke app maken. “De collega’s van Appronto zijn goede leermeesters. Ik heb in korte tijd veel ervaring opgedaan met het bouwen van applicaties ook voor klanten. Nu ik mijn advanced certificaat ook nog behaald heb, kan ik met recht zeggen dat ik binnen een jaar low-code ontwikkelaar ben geworden.”

Al tijdens zijn vorige functie merkte Bryan dat hij de applicaties die hij gebruikte het liefst zelf wilde bouwen en implementeren. Hij had een natuurlijke belangstelling voor IT. Hij praatte er graag over met vrienden en vond dat altijd super interessant. Hij dacht echter dat hij door zijn marketing- en sales-achtergrond geen kans maakte om ooit zelf in de IT te werken. Bryan: “Tijdens een lange reis naar Amerika besloot ik het roer definitief om te gooien. Marketing en sales was het gewoon écht niet voor mij. Ik besloot naar mogelijkheden te zoeken om toch de overstap naar de IT te kunnen maken. Dat wilde ik het liefst doen in een functie waarbij ik mijn sales skills kon combineren met mijn belangstelling voor IT.”

Bryan kwam terecht bij YoungCapital. Zij boden hem een low-code traineeship aan. Bryan: “Omdat ik geen IT-achtergrond heb, was hardcore programmeren met bijvoorbeeld Java net een brug te ver. Dit bleek een uitstekend alternatief. Ik kreeg eerst een Mendix-bootcamp van zes weken waarin ik echt leerde modelleren met low-code. Daarna kwam ik bij Appronto terecht voor mijn traineeship. Daar leerde ik vooral social skills, dus omgaan met klanten en de juiste vragen stellen. Nu bijna een jaar later hoop ik over enkele maanden officieel bij Appronto in dienst te treden als Mendix Business Engineer.”

Bryan is heel enthousiast over Mendix: “Het mooiste aan werken met Mendix vind ik dat je supersnel applicaties kunt ontwikkelen en in gebruik kunt nemen. Het was supertof om te ontdekken dat ik met low-code alle applicaties kon maken die ik altijd al wilde bouwen. Mendix biedt ontzettend veel mogelijkheden. Ik kan mijn creativiteit er ook helemaal in kwijt. Elke klant heeft zijn eigen wensen en niet elke wens sluit op het eerste gezicht aan bij wat er met Mendix kan. Door out of the box te denken, kun je toch voldoen aan zo goed als elke klantwens. Dat vind ik een leuke uitdaging.”

Ook zijn communicatieve vaardigheden kan Bryan goed kwijt in zijn nieuwe rol: “Ik had bij een IT-er altijd een stereotype beeld van iemand die in zijn eentje de hele dag code zit te schrijven. Bij het ontwikkelen met Mendix is dat absoluut niet het geval. Het is echt veel breder dan ik had gedacht. Ik bel veel met leveranciers of met de support-afdeling van Mendix. Dat doe ik om erachter te komen hoe ik koppelingen moet maken met externe applicaties bijvoorbeeld. Ook heb ik veel klantcontact, omdat zij vaak instellingen moeten aanpassen zodat de systemen goed met elkaar kunnen communiceren. Ik kan dus mijn communicatieve vaardigheden veel beter kwijt dan ik in eerste instantie gedacht had. Ook de leiding nemen in projecten, iets waar ik ook goed in ben, komt regelmatig aan bod.”

Bryan werd voor zijn traineeship gedetacheerd bij Appronto en werkt er inmiddels 11 maanden. Hij voelt zich erg thuis bij Appronto. Bryan: “Ik begon samen met een paar andere starters en we werden ondersteund door ervaren mensen van Appronto. Dat leverde een leuke mix op van ervaren mensen en juniors met hele verschillende achtergronden. Daardoor leerden we veel van elkaar. Ook de experts leerden van ons, omdat wij de vragen stelden waarvan zij dachten dat iedereen dat wel wist. Zo leerden zij weer waar ze duidelijker over moeten communiceren.”

“Verder is er een leuke werksfeer bij Appronto. Je kunt altijd terecht op kantoor en iedereen is heel toegankelijk en behulpzaam. Iedereen wil leren van elkaar. Zo’n open sfeer is ontzettend fijn als je veel nieuwe dingen moet leren. Toen ik voor het eerst aan de slag ging voor klanten, werd ik ook heel goed begeleid. Ik heb met mijn collega’s inmiddels al aan een paar klantprojecten gewerkt voor Appronto en daar heb ik ontzettend veel van geleerd.”

Advanced certificaat

Bryan heeft binnen een half jaar ook zijn Mendix Advanced Certificaat behaald. Bryan: “Ik was zo enthousiast over Mendix en het werken bij Appronto dat ik zo snel mogelijk alle learning paths wilde doorlopen zodat ik het certificaat kon gaan halen. Daarmee weet je voor jezelf ook op welk niveau je zit en dat is me binnen een half jaar gelukt. Het lukt je wel alleen met hard werken, want het was een pittig examen, dus ik ben heel blij met deze advanced certificering.”

Al met al is Bryan erg tevreden over zijn overstap naar de IT: “Ik zie nog enorm veel groeipotentie in deze functie. Elke dag is anders en ik leer dagelijks nieuwe dingen. Daarnaast kan ik mijn belangstelling voor IT nu eindelijk combineren met mijn communicatieve vaardigheden. In de komende periode wil ik op veel verschillende projecten werken. Bij elk project leer ik weer iets nieuws. Bij Appronto krijg ik ook volop mogelijkheden om me door te ontwikkelen. Ik kan cursussen volgen en met de andere ontwikkelaars delen we ook regelmatig onze kennis. Zo hoop ik me bij Appronto uiteindelijk door te ontwikkelen tot een ervaren low-code ontwikkelaar.”

Wil jij ook werken bij Appronto?

Heb jij net als Bryan geen IT-achtergrond, maar ben je wel gedreven en analytisch, en werk je graag in een leuk, dynamisch bedrijf? Kom dan bij Appronto carrière maken! Kijk op carrierebijappronto.nl voor alle mogelijkheden en vacatures.

Vacatures Appronto