09 September 2022

Appronto opent nieuwe vestiging in België

Appronto gaat de grens over en heeft een nieuwe vestiging geopend in België. Een logische stap gezien de groei van het bedrijf, de toenemende populariteit van en grote vraag naar low-code-oplossingen in Europa en haar zusterbedrijven Dimensys & Cards PLM Solutions welke al actief zijn in de Belgische markt. Lees alles over deze volgende stap in de internationalisering van Appronto!

De groei van low-code

Steeds meer organisaties raken overtuigd van de kansen die low-code (veel flexibiliteit, hoge ontwikkelsnelheid, gebruiksvriendelijkheid) biedt om hun digitale transformatieprocessen in goede banen te leiden.

In Europa heeft low-code een flinke impuls gekregen door de overname van Mendix door Siemens. De bereidheid van de Duitse technologiegigant om zowel op het gebied van kennis als financiën flink te investeren in low-code, biedt volop innovatiekansen om de technologie naar een nog hoger niveau te tillen. Siemens en Mendix timmeren dan ook al een paar jaar flink aan de weg bij het Europabreed op de kaart zetten van low-code. Nederland is traditioneel een gidsland: de technologie is hier van meet af aan enthousiast ontvangen, waardoor er veel kennis en een gedreven community is op het gebied van low-code.

Maar ook het low-code integratieplatform Boomi ziet dat Europa steeds meer afscheid neem van legacy ERP en investeert in innovatie en integratie. Derek Thompson, VP of EMEA bij Boomi: “IT Executives mogen met recht trots zijn op de initiatieven die ze nu ontplooien om innovatie te stimuleren, en tegelijkertijd de kosten terug te dringen van tientallen jaren oude technologie. Het is bemoedigend te zien dat nu meer geïnvesteerd wordt in de modernisering van applicaties en digitaal gedreven business innovatie. Europese organisaties zien de mogelijkheden die cloud-gebaseerde toepassingen te bieden hebben en verschuiven hun investeringen naar initiatieven die meer strategische groeimogelijkheden bieden, zowel op het gebied van ERP als CRM en iPaaS. De modernisering van ERP vraagt ook om moderne integratietechnologieën. Boomi is er trots op om in die branche een leidende rol te spelen.”

Samenwerking met nieuwe zusterbedrijven

Appronto gaat mee in die trend en is erin geslaagd om haar digitale portfolio aardig uit te breiden. Door de samenwerking met cards PLM Solutions, Dimensys, Magnus Digital en sinds kort OnePLM (UK), beschikken we over een veelzijdig product- en dienstenaanbod waarmee we organisaties volledig kunnen bedienen bij alle vraagstukken rondom digitale transformatie. Denk bijvoorbeeld aan advies, procesoptimalisatie, project- en verandermanagement, data analytics, IT-architectuur, systeemintegratie en het ontwikkelen van low-code-applicaties en integraties. Dimensys en cards PLM Solutions zijn al jaren actief op de Belgische markt en zien dat bij hun klanten ook behoefte is aan Low Code-oplossingen.

Daarnaast werd Appronto het afgelopen jaar niet alleen de eerste Europese Siemens Smart Expert Partner, maar ontving ze ook de Boomi Partner Spotlight Award én werd ze verkozen tot de Top Cloud Partner Benelux van Siemens. Uitbreiding naar een eigen Belgisch team op de markt is daarom dus een logisch vervolg.

Het consortium wil samen uitgroeien tot de leidende partij op het gebied van digitale transformatie. Europabreed streven we naar een plekje in de top 5. “Door de krachtige combinatie van kennis en kunde op het vlak van ERP, low-code, integraties en productie-oplossingen, zijn we in staat om onze klanten te laten winnen in het tijdperk van de digitalisering", aldus Bas van der Horst, managing director bij Appronto. Peter-Jan Simons, managing director bij Dimensys en Magnus, onderschrijft die visie: “De markten en diensten van deze nieuwe combinatie zijn enorm complementair met voldoende overlap om elkaars taal te spreken.”

Eerste stap naar internationalisering

De meest recente stap van Appronto is het openen van deze nieuwe vestiging in België en de aanstelling van een nieuwe Account Executive om de uitbouw in België te gaan leiden. We trekken in bij onze zuster Dimensys in het mooie en gezellige Antwerpen op een steenworp afstand van de haven. Van daaruit gaat Appronto zich richten op de Belgische en Luxemburgse markt. Het doel: verder uitbouwen met een eigen Belgisch team om onze klanten aldaar bij te staan met kennis en expertise op het gebied van low-code-applicatieontwikkeling, digitale transformatie en systeemintegratie. Appronto heeft al klanten in België en Luxemburg zoals KLEA (Brussel) en Saphilux (Luxemburg).

De uitbreiding naar België is voor Appronto een logische stap richting internationalisering. België is klaar voor low-code en digitale transformatie, steeds meer organisatie gebruiken dit al of verwachten in de toekomst hiermee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld in de omgeving van Antwerpen, waar de industrie en logistieke sector alom vertegenwoordig is, werken veel bedrijven al met intelligente oplossingen gebaseerd op low-code ontwikkeling voor bijvoorbeeld hun onderhoudsprocessen of het mobiliseren van processen die nu in ERP pakketten geborgd liggen. Voor Appronto liggen hier mooie kansen om de eigen expertise toe te passen in een interessante en kansrijke groeimarkt.

CTA (14)