02 June 2021

Appronto in Top 250 Groeibedrijven 2021

Wij zijn ontzettend trots dat wij ons hebben geplaatst in de Top 250 Groeibedrijven van 2021! De Top 250 Groeibedrijven is een jaarlijks rapport van de top snelgroeiende bedrijven gevestigd in Nederland. De selectie is gemaakt door Erasmus Centre for Entrepreneurship en Rotterdam School of Management en gepubliceerd in samenwerking met nlgroeit. 

Linkedin bericht_3

Lustrumeditie

Vijf jaar geleden begon men hun onderzoek naar snelgroeiende bedrijven samen met Rotterdam School of Management, Erasmus University. Het doel: het ontcijferen van het DNA van een scaleup. Scaleups zijn volgens hen een belangrijke groei- en vernieuwingsmotor voor de economie. “Ze creëren de banen van de toekomst, waardoor ze onze economie weerbaarder en wendbaarder maken.”

COVID-19

Het is daarnaast geen gewone editie van Top 250 Groeibedrijven gezien de stand van zaken anno 2021. “Groeien tot een scaleup is nooit een makkelijke taak, maar in tijden van de COVID-19 pandemie is het nog uitdagender geworden. De groei van een bedrijf is kwetsbaar door een crisis. Echter, scaleups zijn ook de bedrijven die zich het snelst kunnen herstellen na een crisis en daarbij de motor voor economisch herstel kunnen zijn. De 250 groeibedrijven vertegenwoordigd in het rapport zijn de perfecte voorbeelden hiervan. Ze hebben niet opgegeven tijdens de coronacrisis, maar ze hebben een kans gezien om nog verder te innoveren en te groeien.”

Vandaag werken aan morgen

“De Top 250 Groeibedrijven van Nederland zijn niet alleen vooruitstrevend in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, maar zijn ook in staat om de snelle groei van de organisatie in goede banen te leiden. Dat doen zij door continu te willen verbeteren, te versnellen en de organisatie aan te passen aan toekomstige uitdagingen. Sterker nog: ze werken vandaag al aan morgen. En bij tegenslag nemen ze een stap terug naar gisteren om vervolgens een grote stap te zetten naar overmorgen.”

Welke bedrijven er in de top 10 staan en welk bedrijf de eerste plaats van deze lustrum editie mag claimen is nog niet bekend maar we houden jullie op de hoogte!

Meer informatie over de Top 250 Groeibedrijven vind je in het insights rapport