17 november 2021

Appronto gaat vitaliteitsapp voor Zorg van de Zaak Netwerk ontwikkelen

Appronto ontwikkelt voor bedrijfszorgorganisatie Zorg van de Zaak Netwerk een applicatie die het verbeterpotentieel op het gebied van vitaliteit in een vroeg stadium signaleert en werknemers helpt fit en vitaal te blijven. Door gamification, bijzondere acties en prijzen wordt gezond gedrag bij werknemers op een slimme en innovatieve manier gestimuleerd. Met de app die we gaan ontwikkelen, wil Zorg van de Zaak Netwerk werknemers helpen bij het voeren van een proactief gezondheidsbeleid.

De professionals van Zorg van de Zaak Netwerk helpen organisaties bij verzuim en reïntegratie, maar ook bij preventie en het bevorderen van vitaliteit. Zowel bedrijven als werknemers zijn erbij gebaat om tijdig mogelijke factoren voor verzuim te herkennen en actie te ondernemen. In een uitgebreid voortraject hebben we met een aantal experts van Zorg van de Zaak in kaart gebracht hoe een applicatie hierbij kan helpen.

Alle gezondheidsinformatie blijft privé

Het project heeft als doel om een informatieve en interessante app voor medewerkers te ontwikkelen die hun eigen vitaliteit belangrijk vinden en willen verbeteren. Belangrijk is daarbij dat de data anoniem verwerkt wordt dus derden of werkgever krijgen geen persoonlijke of gezondheidsinformatie te zien.

Gepersonaliseerde content

In de app is volop informatie met een serieuze ondertoon te vinden, zoals gezonde recepten of tips voor een betere nachtrust. De content in de applicatie wordt gepersonaliseerd aangeboden. Hiervoor kan een gebruiker bij het eerste gebruik, naast het instellen van interessegebieden, een vitaliteitstest invullen. Aan de hand van deze tests zal de app de juiste content tonen en kunnen er haalbare doelen gesteld worden.

Voor Appronto is een bijkomende interessante uitdaging om de app zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat werknemers de app gaan en blijven gebruiken. Naast het bijhouden van persoonlijke vitaliteitsdoelen, zoals het aantal gelopen stappen of inzicht in hoeveel je afgevallen bent, krijgen gebruikers via de nieuwsfeed informatie te zien over door hen aangegeven interessegebieden en content met kortingscodes, webinars en podcasts te zien.

Begin 2022 live

De applicatie wordt begin volgend jaar eerst intern bij Zorg van de Zaak Netwerk uitgerold en zal daarna ook voor klanten beschikbaar worden. Een team van twee developers, een front-end developer en één van onze solutions architecten gaan de komende maanden samen met Digital Health, ook onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

1517358723379“Het monitoren van gezondheid gebeurt op persoonlijk vlak al veel door een veelvoud aan devices. Wij zouden hier graag aan bij willen dragen door medewerkers met deze app de mogelijkheid te geven de regie te nemen over hun eigen vitaliteit. Daarmee krijgen ze de sleutel in handen tot verbetering van zowel hun fysieke- als mentale gezondheid. Door de applicatie eerst zelf te gebruiken, kunnen we vanuit eerste hand evalueren en de behoefte en ervaring van gebruikers toetsen. We kijken er naar uit om samen met Appronto dit project op te pakken. De eerste sessies waren zeker een succes”, stelt stelt Merlin van Eerden, Directeur Development bij Zorg van de Zaak Netwerk.

Bas (3)“Voor Appronto is de samenwerking met Zorg van de Zaak een mooie klus, omdat we op zoek moeten naar een antwoord op de vraag ‘what’s in it for me?’ vanuit de eindgebruiker van de app. Met een paar uitgebreide sessies hebben we in kaart gebracht welke onderdelen er van belang zijn en wat de voorwaarden voor gebruik zijn. Het zou natuurlijk prachtig zijn als klanten van Zorg van de Zaak Netwerk uiteindelijk het verzuim en het verloop onder het personeel omlaag kunnen brengen mede door beschikbaar stellen van deze applicatie”, zegt Bas van der Horst, Managing Director bij Appronto.

Afspraak maken Appronto